Miért kell a lelket tisztogatni? Miért fontos megélni az érzéseket?

A lélek az a „részünk”, aki elraktározza az információkat, vagyis hordozza az eddigi életeink lenyomatait. Ezeket a lenyomatokat érzések formájában tárolja. Azok az érzések, amik nem kerültek megélésre, lerakódnak a lélekben, és súlyként, teherként nehezednek rá. Rétegeket képeznek, és mindaddig ott maradnak, amíg megélésre nem kerülnek. A legfelső réteg a fájdalom. Ez a réteg megakadályozza, hogy az őszinte érzések felszínre kerüljenek, tehát először a fájdalomtól kell a lelket megtisztítani, hogy a következő réteg szabaddá váljon. Minden letisztított réteg könnyíti a lelket és földi síkon az ember életét.

A meg nem élt érzések okozzák egyrészt a betegségeket, másrészt a lelkek közötti kapcsolódásokat, kapaszkodásokat és kötődéseket. Azt, hogy kivel milyen a kapcsolatunk, mit kell vele aktuálisan megélnünk, a lelkünk határozza meg. Van, hogy megmagyarázhatatlan vonzalmat érzünk egy másik ember iránt, akit pedig a társadalmi felfogás szerint szeretnünk kellene (szülő, gyermek, házastárs), képtelenek vagyunk szeretni. Mindezért a korábbi életeinkben meg nem élt érzések a felelősek.

Jó tanácsként annyit mondhatunk, hogy mostantól vállalják az érzéseiket, éljék meg őket. Aki pedig szeretne könnyíteni a lelkén, keressen minket, hogy segítsünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük