Szemléletváltás

Itt az ideje a felébredésnek!

Eddig úgy éltük az életünket, hogy azt hittük, mi irányítjuk az életet. Téves szemlélet ez, ami sehová nem vezet. Pontosan látjuk, hogy mi zajlik a világban, a környezetünkben, az életünkben. Tarthatatlanná vált minden. Lehet hibáztatni ezért Istent, az életet, másokat, de van egy rossz hírem. Mindenért, ami az életünkben történik, csak és kizárólag mi magunk vagyunk a felelősek.

Azt gondoljuk, hogy mindent kézben tudunk tartani. Bármit elérhetünk, megszerezhetünk, ha akarjuk. Akarunk és akarunk, mert mi vagyunk a főnökök, akik majd tudják, hogy mi hogyan legyen. Ha ez így van, akkor miért van annyi betegség? Miért szenvedünk? Miért nem vagyunk boldogok? Miért vannak csonka családok? Vajon azért házasodunk, hogy pár év múlva teletömjük a válóperes ügyvéd zsebét? Miért vannak éhezők és hajléktalanok? Azért, mert rossz az Isten? Kegyetlen az élet?

Nem. Egészen egyszerűen azért, mert hiányzik belőlünk az alázat, az élet tisztelete. Másokat hibáztatunk ahelyett, hogy elővennénk a tükrünket, csendben belenéznénk és elgondolkodnánk azon, hogy valóban olyan tökéletesek vagyunk-e, mint amilyennek gondoljuk magunkat.

Igen. A szembesülés és a felelősségvállalás talán a legnehezebb. Ezek nélkül viszont ne is reménykedjünk boldog életben!

Fel kell végre ébrednie az emberiségnek! Nem mi, emberek irányítjuk az életet, hanem az élet vezet miket, persze csak akkor, ha hagyjuk. Ha ellenállunk, mert majd mi tudjuk, mi a jó nekünk, felülkerekedik, alázatra tanít minket és mi húzzuk a rövidebbet. Elfeledkezünk arról, hogy fejlődni jöttünk és az élet jobban tudja, hogy mi szolgálja a fejlődésüket, mit kell megélnünk ahhoz, hogy fejlődjünk. Ehhez szükséges az alázat, hogy ezt megértsük, és elfogadjuk azt, amit elhoz az élet. Ha ez megszületik bennünk, megváltozik az életünk. Nehéz a tévedéseinket elengedni és változni, de nem lehetetlen és nincs más kiút abból, ahogyan élünk.

Kezdjünk hát el másként vélekedni az életről, magunkról a világról. Felejtsünk el mindent, amit eddig gondoltunk, engedjük el azt a tévedésünket, hogy nekünk van igazunk! Alázattal hajtsunk fejet az élet előtt és nyissuk meg a tudatunkat az új szemléletnek, ami segít abban, hogy megismerjük az életet a maga valójában, önmagunkat és a szerepünket a földi létben!

Ebben igyekszünk Önöknek segítséget nyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük